International | Hungary
Fresenius Kabi AG
A nagyon széles termékpalettával rendelkező Fresenius cég (Németország) transzfuziológiai "részlege" mind a klinikai (ágymelletti), mind a laboratóriumi (vértranszfúziós állomás) munkához nyújt segítséget. A vérvételi zsákok egy-, kettő-, három, illetve négyrészesek,T+B és T+T rendszerűek. Emellett megtalálható a termékpalettán az egyre nagyobb tért hódító inline rendszer is. A vérvételi zsákok mellett a Fresenius őssejtgyűjtő, valamint transzplantátum tárolására alkalmas mélyfagyasztó zsákokat is gyárt, amelyet Magyarországon szintén a Biotest Hungaria Kft. forgalmaz.

A vértranszfúziók szövődményeit gyakran a donorvérben jelenlévő leukocyták magas száma okozza, ezért azok számát fehérvérsejt-mentesítő szűrők alkalmazásával egyszerűen és rendkívül jó hatásfokkal lehet csökkenteni. A cég kínálatában szerepelnek teljes vér, vörösvértest koncentrátum és thrombocyta koncentrátum leukocyta-depléciójára alkalmas ágymelletti és laboratóriumi filterek is. A különböző célú szűrők szűrési hatásfoka 4, illetve 5 nagyságrenddel történő fehérvérsejtszám-csökkentést tesz lehetővé.

A Compolab TS és TM elnevezésű készülékek 1-2 másodpercen belüli hemoglobin-meghatározást tesznek lehetővé.

A Fresenius által gyártott transzfuziológiai készülékek a következők:
Compocool donorvérek hűtéséhez és szállításához alkalmas rendszer

CompoGuard
vérvételi rázómérlegek data management rendszerrel.

Compocouch család
vérvételi donorágyak
 
COM.TEC, Amicus, Aurora, Lovo
őssejt-, terápiás- és thrombocyta ferezisre szolgáló készülék

Compomat G5
vérfeldolgozó automata

Composeal család
vérvételi csőhegesztők asztali és mobil kivitelben

Compodock
steril csőhegesztő készülék

Ezeken kívül a Fresenius vérfeldolgozó és tárolóoldatokat is gyárt.
További információkért látogasson el a gyártó honlapjára www.fresenius-kabi.com vagy keressen meg bennünket: mail.hu@biotest.com